Lightroomblog

minden, ami Lightroom

Lightroom első indítás. És egy jó tipp: a splash screen személyreszabása

2014.02.26. - Lightroomblog Szólj hozzá!


Beszereztük a Lightroomot
, feltelepítettük a gépünkre. Nosza, indítsuk el! :) Ami legelőször fogad bennünket az az úgynevezett "splash screen".

Minden Adobe szoftvernek van ilyenje, az újabbaknál (CC verziók) a legtöbb igen látványosra sikeredett. A Lightroom 5 splash screenje egész jó lett szerintem, mintha parajdi sókristályok vagy felhőkarcolók nőnének ki belőle:
Lightroom5_splash-screen.pngA Lightroom minden indításánál ez fogad bennünket pár másodpercig. Zavaró? Ki lehet venni, csak egy pipa az egész a beállítások között:
Lightroom5_splash-screen-settings.png

A Beállítások ablak (Preferences) Windowson az Edit menü -> Preferences vagy Control+vessző gyorsbillentyűvel érhető el. Mac-en ez Lightroom menü -> Preferences vagy "+," (azaz Command+vessző)

 

De ha szeretnénk, e pompás gyári 3D-s logó helyett betehetjük a saját logónkat, vagy akár egy saját fényképünket is. Így amikor az ügyfél vagy barátok előtt elindítjuk a Lightroomot, mindenki megcsodálhatja azt egy pillanat erejéig. Sokan biztos nagyot fognak nézni azok közül, akik használták már a szoftvert és hónapokon, éveken keresztül a gyári splash screent szokták meg, hisz egy kevéssé ismert beállítás ez.

A gyári splash screnn lecseréléséhez nincs más dolgunk, mint megkeresni az alábbi mappát, és ide bemásolni a saját logónkat (ajánlott png fájlt használni, az képes az átlátszóságot megőrizni).
- Windows: C:\ Users \ felhasználóneved \ AppData Roaming \ Adobe \ Lightroom \ Splash Screen | Ha nincs Splash Screen mappa, hozd létre nyugodtan | Az AppData egy rejtett, hidden mappa |
- Mac: Macintosh HD / Users / felhasználóneved / Library / Applications Support / Adobe / Lightroom / Splash Screen | Ha nincs Splash Screen mappa, hozd létre nyugodtan | A Library egy rejtett, hidden mappa |

Ha nyitva van, csukjuk be a Lightroomot és indítsuk el megint. Voilà! Meg is volnánk a kis varázslattal!

Lightroom5_splash-screen-custom.jpg
A későbbiekben még lesz szó arról, hogy miként tehetjük otthonosabbá a Lightroomot, valamit hogy építsük tovább imidzsünket, brandünket.

 

Címkék: brand logó logo image beállítás testreszabás Lightroom Adobe Photoshop Lightroom Adobe Lightroom spash screen személyreszabás

A bejegyzés trackback címe:

https://lightroomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr945834175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása